Besök i en by – Ralegan Siddi

Den 1 februari besökte vi en liten by som heter Ralegan Siddi. Det låg en bit utanför Pune så vi tog bussen dit på morgonen. Vi kom dit och fick se hur staden hade sett ut innan och hur den såg ut nu. Allt började med en man som hade bott i den här staden när han var ung, men i 17 års ålder gick han med i armén. Under ett krig dog hans vänner och han var den enda överlevande. Detta var ett tecken på någonting menade den här mannen så han återvände till staden som han hade växt upp i. under hand barndom var alkoholen ett stort problem i staden, så det första han gjorde när han återvände var att förbjuda alkoholen där. Sedan förbjöd han även att man inte fick klippa gräset eller hugga ner träd, detta för att man skulle ta tillvara på den grönska som fanns i byn. Mannen införde också att varje familj inte fick ha mer än 3 barn per familj och om man kunde jobba, så skulle man jobba. Han införde alltså 4 principer i staden och den fungerar hur bra som helst idag!

 

I alla fall. Vi gick runt i staden och fick se på en skola som hade hand om ”drop outs”, det vill säga en skola för de som inte klarade sin årskurs. Hur bra som helst. Vi fick gå in i en skola och prata om Sverige med dem, och berätta vad vi studerade och sådär. Trevligt. Sedan var det dags för lunch och vi åt i ”skolmatsalen” eller restaurangen som de kallade det för.

Efter maten stod vi och diskade ur våra tallrikar och helt plötsligt börjar vår guide och några Indier schasa på oss och säga att vi skulle komma till en stor folksamling som var utanför matsalen. Det visade sig att mannen (som har byggt upp hela byn) var där!!! Sjukt häftigt.. Fick en bild med honom som ni får se sen.

 

Efter den stora uppståndelsen så gick vi vidare till ett litet tempel i den lilla byn. Mycket fint. Sedan utforskade vi staden ytterligare och sedan åkte vi hem. På vägen stannade vi i ett till tempel som var en av de sju ”viktigaste” templen man kunde besöka. Var inte så mycket att se men sen fick vi reda på (när vi satt i bussen hem) att om man satte sig inne i templet och önskade sig något så skulle det gå i uppfyllelse! Hmpf. Varför gjorde man inte det för???

 

Vi kom hem sent den kvällen och när vi kom hem så hade ”Maushisarna” (hushållerskorna) gjort Pizza till oss! Gissa om vi var lyckliga!

 

När vi satt och mumsade på pizzorna så är det någon som knackar på dörren. Då är det en tjej som kommer in genom dörren som var med i Swindia projektet för 13 år sedan! Hon berättade att hon bodde här i den här lägenheten då. Kul…

Så vi bestämde oss att vi skulle ses till helgen. Lördagskvällen rättare sagt. Sedan gick vi ner till cafet och hon tog en riksha hem och vi snackade om dagen. Därefter gick vi hem och la oss. Vi var verkligen lagom trötta!

 

BTW igår så var vi hemma hos en jättetrevligt familj som vi åt hemma hos. De tog hand om oss hela tiden och vi fick testa olika sarisar! Jättefint blev det allt. Såg bara ut som en munk i den ena knytningen men det var lite trevligt det med. De ville verkligen att vi skulle komma tillbaka till dem. Såå söta var dem!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (det är bara jag som kan se den)

Har du någon blogg?

Vad har du på hjärtat?:

Trackback
RSS 2.0